dinsdag 23 september 2014

Waar begint Vrede?

Ja, Waar begint Vrede? Wanneer je de afgelopen dagen, de dagen na 4 september 2014 naar het nieuws gekeken en geluisterd hebt, wanneer je na 5 september 2014 de berichtgeving in de kranten en op de diverse nieuwssites gevolgd hebt, dan zou je toch haast gaan denken dat er ooit vrede mag komen, dat er ooit weer vrede zal zijn, dat er vrede is.

Vrede, niet zomaar een woord, maar iets wat er voor zorgt dat mensen weer gaan begrijpen wat dit betekent. Wat het doel van Vrede is, of belangrijker nog hoe dit bereikt kan worden. 

Op 9/11 2014 kopt het nieuws van NU.nl met het volgende:

'VS bereid tot luchtaanvallen Syrië'

Bizar nieuws op de morgen van 9/11 2014. De dag waarop in 2001 de complete wereld op zijn kop werd gezet. De dag waarop de complete wereld in shock verkeerde door wat er gebeurde en zoals iedereen inmiddels weet is het tot op heden nog steeds niet opgelost. Waar stopt het en wie begrijpt de reden van het hele conflict nog? De meningen over deelname aan deze luchtaanval-actie van de VS zijn sterk verdeeld. http://www.nu.nl/buitenland/3874468/vs-bereid-luchtaanvallen-in-syrie.html 

Duitsland en Groot Brittannie hebben laten weten niet deel te nemen aan de acties. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/2.33907?eid=1.2081615 Een ding is in ieder geval wel duidelijk: Het "Gevoel van chaos en verwarring is toegenomen sinds 9/11". Het filmpje dat het vrtnieuws toont bij de hierboven genoemde kop geeft aan dat alle mediaaandacht de strijd en het oproepen of eigenlijk aanzetten tot actie zelfs in de hand werkt. 

Op de NAVO top in Wales onlangs had de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de vorming aangekondigd van een coalitie van 10 landen die samen IS een halt willen toeroepen. "Het kan een jaar duren, het kan twee jaar duren, het kan drie jaar duren. Maar we zijn vastbesloten dat het moet gebeuren", zei Kerry toen over IS. Ook Obama heeft eerder al duidelijk gemaakt dat het verslaan van de terreurgroep een project van lange duur zal worden. Hoe triest, hoe bizar en hoe verdrietig, dat we met al onze kennis en kunde nog niet begrijpen!

En ja, dat we de afgelopen dagen hebben gezien dat de chaos compleet is, blijkt maar weer. Startend met de kop van AD de Dordtenaar van Vrijdag 5 september: "Coach filmde jarenlang hockeymeisjes HGC; Zaterdag 6 september: Wendy & Erland 'Een en al liefde'; en 'Pesten kunnen wij ook Poetin!' NAVO lijkt Russische leider het bloed onder de nagels vandaag te willen halen; Maandag 8 september: Wij blijven nuchter!; Dinsdag 9 september: Zij zijn boos, maar is dat wel terecht? Veel 60-plussers voelen zich tekortgedaan door kabinet; Woensdag 10 september: Krijgen we de daders ooit nog te pakken?; Donderdag 11 september: De kindermiss komt naar Nederland; 

Vrijdag 12 september: Alle sinterklaasliedjes herschreven; Zaterdag 13 september: 'Duivelskind' danst nu in het Nationaal Ballet; Maandag 15 september: Bioboer maakt er potje van; Dinsdag 16 september: Dan maar 5 Syriërs in 1 huis; Woensdag 17 september: Waarom was Máxima in het rood?; Donderdag 18 september: 'Toe dan, onderbreek me nou...'; Vrijdag 19 september: Terreurbajes in Vught gaat weer open; Zaterdag 20 september: Het rommelt bij Oranje en Maandag 22 september: Horror: uit narcose bij operatie"

En of je deze koppen wel serieus moet nemen, wel serieus kan nemen, na de kop van dit blog te hebben gelezen, daar kun je alleen zelf maar een oordeel over vellen. Dat ik er bewust voor gekozen heb, om niet meer dan één en een enkele keer twee koppen per dag te gebruiken zul je vanzelf begrijpen. Jij beslist of deze onderwerpen serieus genomen moeten worden? Dit geldt ook voor de onderwerpen die ik genoemd heb, die wat luchtiger zijn. Luchtig, iets wat nodig is, op het moment dat we gaan werken aan vrede. Hoewel alles wat er in het verleden, tot gister en zelfs vandaag nog heeft gespeeld, behoorlijk serieus is en daarbij verdriet, onmacht alsmede hebzucht en ontevredenheid, de basis vormen, kan, wil en mag ik niet ontkennen. Daarbij ook, dat dit pas stopt, wanneer we werkelijk weer gaan zien waarom het draait.  Waarom het draait, wanneer we echt willen dat er vrede komt.

Waar begint Vrede? 

Vrede begint bij jezelf. Wanneer je tevreden bent, in vrede leeft met jezelf, kun je in liefde leven. In vrede en liefde leven met jezelf, is de basis om ook in vrede en liefde met iedereen die en alles wat is te kunnen leven. In vrede en liefde met iedereen die en alles wat is te mogen leven. In vrede en liefde te zijn! Vrede en liefde te zijn!

Wanneer we als mens door blijven gaan met compenseren, iets goeds tegenover iets slechts zetten, zal de balans er nooit komen. Dan zorgt de balans voor geschillen, geschillen die ontstaan door verschillen en verschillen die vervolgens weer zorgen voor tegenstrijdigheden. Eens houdt het op. Ben jij ook bereid om de knop om te zetten? Je te laten leiden door compassie en mededogen of wil jij werkelijk door blijven gaan, meedogenloos zijn en dit tot in lengte van dagen blijven?  Tot in lengte van dagen, waardoor alles wat er nu is, alles wat er nu ontstaat, zich blijft ontwikkelen, alles wat zich nu ontwikkelt, weer vervolg krijgt en iedereen die hier op enige wijze mee verbonden is, automatisch meegesleept wordt in het spel van onvermogen, in het spel van onmacht. Spel van onmacht, spel van macht, doordat de personen die het bedenken, zelf niet van de partij zijn, maar wel heel veel mensen beïnvloeden en daarbij zover krijgen dat zij het spel gaan spelen. Een spel wat geen winnaars kent, alleen maar verliezers. Verliezers, omdat pijn, verdriet en leed, de enige overblijvende factoren zullen zijn. Dit wel stopt, wanneer we stoppen met deze Onzin. 

Onzin, omdat het zinloos is, geen zin heeft en er niemand dan de oorlogsindustrie, de zorg (met al haar facetten), de personen die zich bezighouden met geboortebeperking en natuurlijk het verloop van de mensheid in stand houden, bij gebaat is. Het overlijden, het sterven tegenover de geboorte, een nieuw leven. Hoe lang dit leven duurt weet niemand. Of de persoon die een nieuw leven aangaat, zal lijden onder het leed van de personen die in DNA met hem of haar verbonden zijn, kan ook niemand vertellen? Niemand vertellen, omdat niemand het weet. Er gelukkig nog geen enkel mens de beschikking, de mogelijkheid of het recht heeft gekregen om voorafgaand aan het leven wat een mens besluit te gaan leven, hierop invloed uit te oefenen. Al zou dit natuurlijk wel de oplossing kunnen zijn. De oplossing die God, God Dank, alleen zelf aan de mensen over laat. Aan de mens gegeven heeft, door de vrije wil, de keuze en alles wat erbij hoort, om het leven op de meest  volwaardige manier te kunnen leven.

De maatstaf, ons door God en Zijn Zoon Jezus uit onvoorwaardelijke liefde gegeven. Opdat jij als persoon zelf weer je eigen verantwoordelijkheid neemt. Niet langer de DNA pijn te voelen van de ander, door je verantwoordelijkheid te nemen en de DNA pijn bij ieder persoon zelf te laten. Zodat de ommekeer kan plaatsvinden. De ommekeer, die NU nodig is. De ommekeer die jijzelf, als individu, met een eigen Wil, door God gegeven, mogelijk maakt. Omdat ieder mens hier dankzij deze Eigen Wil, Jouw Geboorterecht, door God gegeven, zelf een keuze in mag maken. Jij juist hierdoor de mogelijkheid hebt gekregen om dit ook zelf te doen. Omdat God jou een eigen keuze heeft laten maken. Een keuze gegeven heeft om de universele liefdesenergie te laten stromen. Houd van jezelf en vertrouw erop, dat wanneer je dit wezenlijk doet, je in staat bent om van iedereen die en alles wat leeft te kunnen houden. Dat je jouw liefde kunt delen, waardoor de wereld snel weer de Hemel op Aarde zal, kan en mag zijn, weer de Hemel op Aarde is.

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Liefde is onvoorwaardelijk en het is er nu tijd voor! Liefde zorgt voor positiviteit, liefde zorgt voor saamhorigheid, liefde zorgt voor vrede en respect. Liefde zorgt voor alles wat nodig is, om te kunnen en willen leven, omdat het een gegeven is en dit voor ieder mens geldt. Ieder mens, ongeacht waar hij of zij geboren is, welke opleiding hij of zij heeft gevolgd, wat zijn financiële waarde is. Pas dan zal ieder mens weer van waarde zijn. Zal ieder mens weer een kans maken, zal ieder mens weer zichzelf zijn. 

Morgen is het de Nacht van de Vrede, de Nacht van de Vrede, in de internationale vredesweek. De week die gestart is op 20 september en loopt tot en 28 september. Sinds 1967 wordt deze vredesweek gehouden en ieder jaar heeft een thema. Wat zou het mooi zijn wanneer dit jaar de Vredesweek met werkelijke Vrede wordt getekend. Zie ook de volgende links http://nl.wikipedia.org/wiki/Vredesweek en http://www.paxvoorvrede.nl/actueel/agenda/nacht-van-de-vrede-2014

En make up your mind, maak een keuze: Who do you want to help, the needy or the greedy?  www.durftehelpen.blogspot.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten