vrijdag 1 augustus 2014

Wat is de ware betekenis van recht doen en wie neemt nu eindelijk verantwoordelijkheid?

"Wat zijn wij toch een ongelooflijk goed land"

"Minister Frans Timmermans is ontroerd als hij de kamer vertelt hoe hulpverleners hun best doen slachtoffers van de MH17 een naam te geven" 



"Handelsoorlog met Russen" 

"Wapens, olie en banken speerpunten in hard sanctiepakket EU"

De koppen van het AD van woensdag 30 juli 2014, zijn heel duidelijk verbonden. Dat het één alles met het ander te maken heeft en ze ook niet afzonderlijk van elkaar gezien kunnen worden, maakt het nog eens extra triest en verdrietig. Want alles draait om wapens, olie en banken, kortom macht. Macht en onmacht wel te verstaan. We handelen als mens vaak uit alle macht die voortkomt uit onmacht, om er op de één of andere manier toch nog een goed einde aan te geven. In het geval van de Nederlandse regering en alle hulpverlenende instanties, ter ere van de slachtoffers en natuurlijk om de nabestaanden het gevoel te geven, dat er iets afgesloten kan worden. Afgesloten, zodat men kan starten met het verwerkingsproces. Het verwerken van een groot verlies, het verlies van dierbaren. 

Mensen die wanneer je het aan de nabestaanden en geliefden vraagt, veel te vroeg uit het leven zijn weggenomen. Mensen die het verdienen om op een waardige manier herinnerd te worden. Mensen die een waardig afscheid verdienen, omdat het allemaal mensen zijn, die als steun en lichtpuntje van de ander dienden. Steun en lichtpuntje door hun manier van handelen, steun en lichtpuntje doordat zij iets betekend hebben, steun en lichtpuntje door de persoon te zijn, die zij tijdens hun aardse leven zijn geweest. Want uit de verhalen die iedereen heeft kunnen lezen en zien in de diverse kranten, op de diverse Social Media Sites, maar daarbij zeker ook omschreven en verteld in de verschillende tv programma's, kun je niet anders zien dan dat deze mensen het waard zijn om geëerd te worden, waard om op een waardige manier te worden herenigd met hen voor wie zij zo dierbaar en  belangrijk zijn. http://m.volkskrant.nl/vk/m/nl/31522/Vliegtuigcrash-in-Oekraine/article/detail/3692400/2014/07/20/De-slachtoffers-van-vlucht-MH17.dhtml 

De kop en de daarbij behorende foto op de voorpagina van het AD van donderdag 31 juli, is dan ook heel begrijpelijk. "Gaat het ooit nog lukken?; Rampplek opnieuw onbereikbaar; OVSE-leider Alexander Hug is de wanhoop nabij als hij opnieuw wordt tegengehouden." Medemenselijkheid, vergeving en mededogen zijn op deze wijze moeilijk haalbaar. De ramp is voor veel mensen al haast onverteerbaar. Het feit dat de hereniging met hun dierbaren en voor de OVSE en andere mensen die zich inzetten om dit uiteindelijk te kunnen realiseren onmogelijk wordt gemaakt, zal daar zeker effect op hebben. Dit zorgt ervoor dat de ramp op zich alleen nog maar meer en diepere wonden maakt. Wonden die door al het verdriet wat er is, de kans moet krijgen om te helen. Te helen, wat alleen maar  mogelijk is door de personen die in het vliegtuig zaten recht te doen. Zie ook de link en daarbij de uitleg die recht doen werkelijk heeft, voor er een norm aan gesteld werd: http://www.inl.nl/zoekresultaten?q=recht+doen

Nu ik vandaag op 1 augustus de krant zie en daarbij de Kop: "Eindelijk hoop op doorbraak", gevolgd door: "Nederlanders op rampplek", wordt mijn hoop en vertrouwen bewaarheid. De hoop en het vertrouwen dat het recht zegeviert. Het recht, door recht te doen, heeft alles te maken met respect, met het eren van al het leven. Dat het leven volgens de 10 geboden, de wetten van God waar echt geen enkel mens onderuit komt, hiervoor de maatstaf zijn, zal ieder mens heel snel gaan ervaren. Want hoeveel geld hij of zij ook bezit, hoeveel macht dat hij of zij denkt te hebben, hoeveel bezit hij of zij ook heeft, is daarbij God Dank niet van belang. De aardse aangemeten status, van de persoon in de wereld van nu, speelt geen rol, speelt geen enkele rol meer. Want ieder mens is namelijk gelijk en wie dit niet wil zien, wie hier niet zijn of haar verantwoordelijkheid voor wil nemen, zal geconfronteerd worden met het onomkeerbare. Want al het leed in de wereld, al het leed, wat dankzij het onverantwoord handelen van iedereen die status, macht en bezittingen boven het leven stelt, mag nu werkelijk recht worden gedaan.

En dat zo langzamerhand "iedereen" zich hier weer bewust van gaat worden, zal de komende tijd zichtbaar worden. Iedereen, die dit wil zien wel te verstaan. Want de wetten van God zijn al veel te lang overschreden. De wetten die God uit onvoorwaardelijke liefde voor iedereen die en alles wat leeft, heeft ingesteld, toen Hij Zijn Eniggeboren Zoon gegeven heeft. Zijn Zoon Jezus Christus door het geven van zijn leven alle zonden van de mensheid voor eeuwig en altijd heeft afgekocht, voor ieder die in hem gelooft. En ja, daardoor zal ook duidelijk worden, wie echt gelooft. Wie handelt, leeft en leert vanuit het hart, vanuit de lessen die God ieder mens meegegeven heeft, toen hij hen de Goddelijke Ziel inblies via de neus. Waardoor zij voor altijd met hem verbonden zullen zijn en blijven. Zelfs wanneer zij zich schuldig zouden maken aan oneervolle handelingen en oneervol gedrag. 

De enige manier om hiervan vrijgepleit te worden is, door werkelijk recht te doen. Recht doen, dat wat juist is, door zich ervan bewust te worden. Zich ervan van bewust te worden, dat alles wat zij hebben gedaan, of ieder van hen persoonlijk deed, verantwoord moest zijn, verantwoord moest worden, verantwoord moet zijn, verantwoord is. En dat dit juist nu zichtbaar, voelbaar en tastbaar mag worden en zal zijn, is omdat er werkelijk niemand, geen enkel mens, hoe groot hij of zij ook wel denkt te zijn, boven de enige echte wet staat. De natuurwet, die door God persoonlijk is ingesteld. Want Gods wetten zijn gebaseerd op zijn onvoorwaardelijke liefde. God heeft de mens uit liefde gemaakt en gevormd naar zijn evenbeeld. Hij heeft hen daarbij het meest belangrijke meegegeven wat er bestaat, een eigen wil. Een wil om goed te doen, correspondeert en communiceert met het hart en zal daardoor alleen vanuit liefde handelen. Vanuit onvoorwaardelijk liefde en respect voor iedereen die en alles wat leeft, omdat het zo is en zo mag zijn. We allemaal zonder oordeel mogen leven, zonder oordeel mogen zijn.

Omdat Hij, Die zonder oordeel is, geen oordeel heeft, waardoor Hij ons vanuit Onvoorwaardelijke Liefde Zijn Zoon Jezus Christus heeft gegeven. Waardoor wij dankzij Jezus en de 10 geboden die op ons hart geschreven staan, allemaal de kans hebben, om het eeuwig leven te ervaren. Het eeuwig leven, waardoor we onze ziel kunnen vervolmaken en weer één zullen zijn. Weer heel zullen zijn. Want éénzijn is Heelzijn! Weet dat ieder mens uniek is, ieder mens eigen keuzes maakt, mijn keuze niet de jouwe is, mijn keuze niet de jouwe hoeft te zijn: 

Dat de mensen die leiden, de mensen die veroorzaken, zelf ook kinderen zijn die lijden, omdat zij de pijn en het verdriet van alles en iedereen voelen en dit volledig op zichzelf betrekken, zorgt voor de vicieuze cirkel. De vicieuze cirkel, die alleen doorbroken kan worden, wanneer er iemand is, die dit stopt, doordat hij of zij (of nog liever alle kinderen van God) ervoor zorgen, dat het nu mag wijzigen. Wijzigen, omdat de pijn die alle nabestaanden, alle erven nu voelen, niet meer dragelijk is. Niet meer meer te verdragen is. We mogen deze pijn niet langer (o)verdragen op een volgende generatie. DNA pijn, die we overdragen op anderen, op onze geliefden, op de mensen die ons na aan het hart staan. De mensen waar we zoveel van zeggen te houden. De mensen die ons zo lief zijn. 

Daarom nogmaals Lieve Mensen STOP HIER MEE! STOP HIER NU MEE! VERGEEF, VERGEEF EN VERGEEF!

Want Egocentrisch betekent niets meer of minder, dan alles wat er is op onszelf betrekken, alles wat er is willen voelen. Alles wat er is aan pijn, leed en verdriet, onze pijn, leed en verdriet te maken en in stand te houden. Door eigen keuze, door wat we gewaarworden!  

"GEWAARWORDEN: 
A. Met betrekking tot al datgene wat buiten den mensch ligt. Bespeuren, bemerken; inzonderheid met betrekking tot hetgeen men met het gezicht bespeurt. 
B.  Met betrekking tot het innerlijk gevoel. Bewustzijn krijgen van eene inwendige aandoening, hetzij veroorzaakt door indrukken van buiten, hetzij niet als het uitwerksel daarvan gevoeld. 
C.  Met eene omstandigheid als voorwerp, waarin ook de persoon, die als onderwerp genoemd, zelf is betrokken. Gevoelen, ondervinden." http://www.inl.nl/zoekresultaten?q=gewaarworden

We voelen niet meer. We zijn het contact met onszelf, ons interne communicatiesysteem kwijt. We voelen de verbondenheid alleen nog in Pijn. Pijn, de aanwijzing van het lichaam of de geest, die ervoor gezorgd heeft, dat je als mens iets mag veranderen. Pijn, die je als mens mag voelen, om je als mens weer bewust te worden, van het feit, dat jij iets mag veranderen. Door als mens niet naar je gevoel te luisteren en gehoor te geven aan alles wat de maatschappij of jouw maatschappelijk positie van je verlangde, heb je jezelf tekort gedaan. We hebben niet naar onszelf geluisterd en daardoor werden we geconfronteerd met ziekte, leed, pijn en verdriet. 

Wanneer we ervoor kiezen om nog langer niet naar onszelf te luisteren, niet te voelen en alleen maar te denken, houden we al het negatieve, inclusief ziektes, alles wat ons pijn doet, verdriet oplevert en schaadt, tot in lengte van dagen in stand. Dan zijn we niet egoïstisch maar egocentrisch bezig. Dan beslissen we nu de over de toekomst van de komende generatie. ALSJEBLIEFT luister naar je gevoel. Gebruik jouw gevoel om het juiste te doen. 

VERGEEF VERGEEF EN VERGEEF: De waarheid, dat wat ieder mens weet, alleen velen nog steeds niet toe durven te geven, omdat huilen als zwak wordt gezien. Omdat huilen alleen mag, wanneer je er een gegronde reden voor hebt. Waarom moet er een reden zijn? Redenen te over, redenen genoeg, in een wereld die totaal op zijn kop staat. Een wereld, waarin we alleen nog lijken te kunnen huilen op het moment waarop we verlies lijden. Verlies, is één emotie die in waardigheid en met respect getoond mag worden. Alle emoties mogen met respect behandeld en getoond worden. Met respect behandeld en omschreven worden. Met respect behandeld en gezegd worden. 

MET RESPECT, ons kunnen uiten, door communicatie, door te vergeven, uit mededogen, uit medeleven. Dat waar wij als mens zo goed in zijn, omdat dit het enige is, wat ons uniek maakt, wat ons anders maakt, dan al het andere in de wereld, alle levende organismen. Dat wat ons het leven maakt! 

Ik bid voor alle mensen die pijn en verdriet hebben en wens hen liefde, licht en kracht om alles te verwerken en het juiste te doen. We hebben allemaal ooit het voorbeeld gekregen: Want God had de wereld zo lief dat hij zijn eniggeboren zoon gegeven heeft. (Johannes 3:16).

Daarbij de woorden van de Dalai Lama, uitgesproken in een filmpje op een eerder blog deze week: "Als je je leven eerlijk leidt, op een oprechte manier, vrijmoedig, transparant, dan krijg je meer zelfvertrouwen. Maar als je je leven op een hypocriete manier leidt, met negatieve gevoelens naar anderen zoals achterdocht en wantrouwen dan kun je geen zelfvertrouwen ontwikkelen." 

Ik kies voor mezelf, daarbij voor iedereen die en alles wat leeft. Daarom:


“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 


En dat er al heel wat mensen zich hiervan bewust zijn, toon het hiernavolgende lied. Want eerlijk is eerlijk, wat voor het ene land geldt wat in strijd en oorlog is, is onbewust of zelfs bewust toch ook voor het andere aan de orde? De personen die zich door de onvoorwaardelijke liefde van God zullen laten leiden zullen in vrede kunnen leven: https://www.youtube.com/watch?v=2qPmgeuLyLU


Dank u Lieve Heer, Dank u Jezus Christus, Dank u, dat ik mezelf ben en mag zijn en mij mag laten leiden door Uw Onvoorwaardelijke Liefde, Uw Enige en Onvoorwaardelijke en Eeuwigdurende Waarheid.  Niet omdat ik het verdiend heb, maar om Jezus wil, AMEN.

Native American 10 Commandments
1. The earth is our Mother, care for her ~ De aarde is onze Moeder, zorg goed voor haar;
2. Honor all your relations ~ Eer al je relaties,
3. Open your heart and soul to the Great Spirit ~ Open je hart en ziel voor de Almachtige;
4. All life is sacred; treat all beings with respect ~ Alles wat leeft is heilig; behandel deze met respect;
5. Take from the Earth what is needed and nothing more ~ Neem alleen van de aarde wat nodig is en niet meer dan dat;
6. Do what needs to be done for the good of all ~ Doe wat nodig is in het belang van iedereen die en alles wat leeft;
7. Give constant thanks to the Great Spirit for each new day ~ Toon dagelijks u dankbaarheid, voor elke nieuwe dag en spreek dit uit naar de Almachtige;
8. Speak the truth; but only of the good in others ~ Spreek de waarheid; maar alleen over het goede in de ander;
9. Follow the rhythms of nature; rise and retire with the sun ~ Volg het ritme van de natuur; waak en slaap met het op en ondergaan van de zon;
10. Enjoy life's journey, but leave no tracks ~ Geniet van de levensreis, maar laat geen sporen na. 

En natuurlijk mijn luisterboek: http://youtu.be/NwwuvZEltjk Je kunt het ook lezen onder de volgende link: http://dehofvanhetheden.nl/pdf/levenlerenherinnerenweten.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten