dinsdag 5 augustus 2014

Wat is de ware betekenis van helpen en waar begin je dan?

"Eindelijk" 

"Het is er nog lang niet veilig maar toch bereikten gisteren de eerste Nederlandse en Australische experts het rampgebied in Oekraïne. De opluchting was groot. Het afgrijzen ook: 'Dit is een massagraf.' "



"Esther Voet"

"De Gaza-oorlog is vreselijk, maar Israël heeft het recht zich te verdedigen, zegt de CIDI-directeur"

Een tweetal koppen van het AD van zaterdag 2 augustus 2014, zijn allereerst hartverscheurend, omdat ze, hoewel je dit niet meteen zult zeggen, toch ook weer verbonden zijn. Want deze beide koppen en bijbehorende verhalen, hebben alles te maken met wapens, olie en geld, kortom macht. Het voelt zo dubbel, zo alles zeggend. En dat dit zowel voor de eerste als de tweede kop geldt, is ook niet voor niets. Bij de tweede kop komt er nog een extra lading bij, doordat het woord vrede (voortkomend uit tevredenheid en tevreden zijn) en respect (voortkomend uit wederzijds respect gebaseerd op vertrouwen) eigenlijk in landen die zich laten leiden door het geloof en alles waarbij onvoorwaardelijke liefde boven alles geldt, totaal niet past. Helemaal niet hoort, omdat je volgens de Bijbel, en de 10 geboden, maar ook volgens de Koran, de ander, je naaste, moet liefhebben als jezelf. Houden we als mens dan zo weinig van onszelf, dat we ervoor kiezen om de macht, die hier zo duidelijk voortkomt uit onmacht, ons leven en het voortbestaan van de levens van andere mensen hiermee in gevaar te (laten) brengen? 

Omdat het er sterk op lijkt, dat we er als mens voor hebben gekozen, om het gevoel van vrede en respect, als een soort doel te gaan zien. Daarbij zelfs de keuze hebben gemaakt om dit als doel na te streven, een doel wat bereikt moet worden. Zou juist dit doel, vrede en respect, niet gewoon de weg en de manier moeten zijn? Zou juist dit gevoel van vrede en respect, niet gewoon dagelijks voelbaar behoren te zijn? Dagelijks voelbaar en niet iets wat eerst bereikt hoeft te worden? Zijn we dan allemaal zo wanhopig? Zijn we zo wanhopig, dat vrede en respect, door simpelweg dankbaar te zijn en vertrouwen te hebben niet meer voldoende is? Hoe komt het dat we het goede in de ander niet meer willen zien? Of ligt hier juist de pijn? We vertrouwen de ander niet meer, omdat we eigenlijk geen vertrouwen meer hebben in onszelf? Waarom, omdat we diep van binnen weten, dat we ons zo nu en dan allemaal schuldig maken aan feiten, die de vrede en het respect voor onszelf en van onszelf naar de ander in gevaar brengen? En waar ligt in deze laatste vraag het omslagpunt?  

Ja omslagpunt, want waardoor voelen we ons schuldig? Omdat we zo nu en dan blij en gelukkig zijn, terwijl we dit eigenlijk naar onszelf toe niet kunnen verantwoorden, omdat we de ander daarin vergeten? Of is juist het (denken te) zien van blijdschap en geluk bij de ander, een reden om je rot over te voelen? Maar hoe weet je zo zeker, dat de ander blij is, dat de ander gelukkig en tevreden is? Heb je het hem of haar weleens gevraagd? Ben jij weleens in gesprek geweest met de ander? Hoe belangrijk is het, om te weten wat de ander voelt? Hoe belangrijk is het om jouw gevoel over de ander bevestigd te krijgen, wanneer je niet praat en alleen maar oordeelt? Of erger nog, jij bewust of onbewust het leven van de ander een richting op stuurt, waar de ander geen zeggenschap over heeft? Doordat je, door schade toe te brengen aan de ander, de ander zelfs het recht op een eigen leven, of zelfs gewoon het leven ontneemt? En terwijl ik dit schrijf, laten de koppen van het AD van maandag 4 augustus dit ook nog eens overduidelijk zien.

"Nieuw leven, zelfs in Gaza"

"De geboorte van je kind zou de mooiste dag van je leven moeten zijn. In het al-Shifa ziekenhuis in Gaza-Stad is de sfeer echter gespannen. Bij Mahaa al-Shamaley overschaduwt de angst voor de toekomst haar blijdschap."



"MH17" 

"Zoektoch in rampgebied eindelijk in volle gang"


Want ook nu zie je, dat ondanks de zinloze strijd en alle mensen en dieren die daarbij in leven ongewenst slachtoffer worden, het dagelijks leven toch doorgaat. Dat de geboorte van, een nieuw leven en de dood dichter bij elkaar liggen dan wie maar ook zou denken, wordt zo ook nog eens extra zichtbaar gemaakt. Dat de angst voor het leven, en alles wat er in en om Gaza en vele andere landen in de wereld speelt, juist daardoor opnieuw overgedragen wordt, is haast onvermijdelijk, toch? Ja en nee! Ja, wanneer de moeder in angst leeft en deze daardoor overdraagt op haar kindje. Nee, wanneer de moeder van de kleine, ervoor kiest om van iedere dag te genieten die ze met haar kleine mag beleven, daarbij aan de kleine in juiste bewoordingen uitlegt, wat ze voelt, dat dit gevoel, haar gevoel is en de kleine gewoon een eigen leven mag leven. Zij er daarbij alles aan doet, om haar pasgeborene, ondanks haar eigen strijd en angst voor wat de toekomst brengt, met 100% liefde en aandacht zal voeden, verzorgen en liefhebben. Door haar kindje dagelijks te knuffelen en te vertellen dat het kindje een geschenk uit de hemel is, wat geheel in en met de onvoorwaardelijk liefdesenergie van God mag leven, zal dit kindje ook werkelijk de kans krijgen, om zichzelf te ontwikkelen tot een volwaardig en zelfstandig persoon. 

Want een kind wat geboren wordt, gevoed is met God's onvoorwaardelijk liefde, zal er (ongeacht de leeftijd) voor kiezen, om in de voetsporen van de ouders te treden, zal er voor zijn of haar ouders willen zijn. Kiest ervoor om door te leven, met het gevoel van een altijd aanwezige emotie, die één van de ouders of beide ouders of een dierbaar persoon in zijn of haar omgeving heeft. En dan volgt opnieuw de vraag, die volgt op het stukje voor de krantenkoppen. Waarom kies je er als mens voor om je met de ander bezig te houden? Waarom kies je er als mens voor om eerst naar de ander te kijken voor je naar jezelf kijkt? Zou dit horen bij de zoektocht naar je ware zelf? Hoort dit erbij voor je werkelijk naar jezelf kijkt? Is het, omdat je zelf nog een aantal issues hebt, die het aanpakken en oplossen waard zijn? Want hoe raar dit ook klinkt, is dit in de meeste gevallen wel aan de orde, wanneer je er als mens voor kiest, om je met de ander bezig te houden? En dat dit dan met name de dingen zijn, waar je zelf nog iets mee moet, zal ieder mens vanzelf ondervinden. Je leert de ander kennen en ontmoet de ander, om de dingen die jij zelf nog mag aanpakken en oplossen mogelijk te maken. Omdat deze, zonder iemand waarop je dit kunt reflecteren nooit werkelijk zichtbaar zullen zijn. Jij hebt de ander nodig, om jezelf te reflecteren. 

Je hebt de ander nodig, om te groeien, in alle facetten van het leven, dat daarbij alle emoties aan bod zullen komen, is een feit. Met als voornaamste doel, om blij, gelukkig, tevreden en daarbij ook gezond te mogen zijn. En wie het ook is, dat maakt in feite niet uit, mits de ander ook vanuit zijn of haar gevoel reageert. Want dat dit het allerbelangrijkst is, zul je vanzelf ontdekken. Zul je vanzelf merken, zul je vanzelf voelen. Omdat je wanneer jij vanuit je gevoel reageert, vanzelf ontdekt, welk stukje emotie bij jou nog ontwikkeld moet worden. Want boosheid, irritatie, angst, pijn en verdriet, zijn samen met teleurstelling de emoties die allemaal zullen moeten worden doorvoeld en doorleefd. Deze bestrijden met middelen, medicatie of een operatie, zorgt ervoor dat je in feite een voedingsbodem creëert voor het in stand houden van deze emotie. Fysieke/lichamelijke maar ook mentale/geestelijke pijn, hebben hoe vreemd het ook klinkt allemaal met emoties te maken. 

Emoties, die door gedachtes en gevoel aan een bepaalde zijde van het lichaam zullen hechten. De vraag daarbij is, waarom zou je daarvoor kiezen, terwijl het ook mogelijk is om blij te zijn, blij en gelukkig te zijn met je leven? Want hoe moeilijk is het om blij te zijn met wie je bent, wat jij zelf aan mooie en goede eigenschappen hebt, hoe moeilijk is het om dat wat je kunt en mag doen te waarderen? Wanneer je het aantal goede doelen en aanverwante organisaties ziet, die opgericht zijn en al jaren bestaan, dan zul je je als mens toch eindelijk eens af moeten vragen wat het nut hiervan is? Wanneer volgt het besef dat helpen geen helpen is, maar er juist voor gezorgd wordt dat alles in stand gehouden wordt? Wanneer volgt het besef, dat dit alleen wijzigt wanneer we ons anders op gaan stellen? We, wij, DE MENS, jij, de persoon, met de eigenschappen die God ons allemaal gegeven heeft wel te verstaan. 

En ja en ook nu praat ik even uit de we variant, omdat ik weet, dat we als mens vaak handelen uit alle macht, die voortkomt uit onmacht, om er op de één of andere wijze toch nog een goed einde aan te geven. In het geval van de Nederlandse regering en (bijna) alle hulpverlenende instanties, om mensen te willen helpen. Om mensen te willen helpen een volwaardig leven te kunnen leiden. Volwaardig, zodat zij volwaardig zijn voor de maatschappij? Een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij? Een nobel streven zul je nu denken, want wanneer je geschikt bent voor de maatschappij, kun je ook gebruik maken van alle gemakken die het leven biedt. Alle voorrechten. http://www.inl.nl/zoekresultaten?q=voorrecht

Ja voorrechten, dit zou je kunnen denken, dit zou je zo kunnen zien. Dit zou je zelfs zo kunnen voelen en ervaren. In hoeverre jij dan verbonden bent met je interne communicatiesysteem, dat is iets waar je alleen zelf maar een antwoord op kunt geven. Dat het in de wereld die door God geschapen is, niet aan de orde is dat er mensen in een bevoorrechte positie verkeren, heeft hij nog eens extra aangegeven in de bijbel. Het hierna volgende stukje vind je ook terug onder: http://dehofvanhetheden.blogspot.nl/p/waarom-de-hof-van-het-heden-en-dare-to.html 

http://www.allabouttruth.org/dutch/10-geboden-2.htm 
Hoewel God de 10 Geboden aan de Israelieten gaf, zijn zij niet alleen op Joden van toepassing. De 10 Geboden weerspiegelen God's standaard van heiligheid voor iedereen. Omdat God de universele autoriteit is op het gebied van moreel gedrag, is de hele mensheid onderworpen aan zijn richtlijnen. Volgens de Bijbel is niemand vrijgesteld van God's Wet. Sommige beweren dat de 10 Geboden niet op hen van toepassing zijn, omdat zij niet met "religie" zijn opgegroeid. Maar, de geschriften onthullen dat de richtlijnen van de Wet op onze harten zijn geschreven (Romeinen 2:25), en ons bewustzijn bevestigt dus uiteindelijk onze schuld. Maar wacht eens even. Omdat de meeste onder ons, tot op zekere hoogte, geprobeerd hebben om goede leven te leiden, om positieve dingen bij te dragen aan onze families en leefgemeenschappen, hoe kan God ons dan terechtwijzen als we ons best hebben gedaan? Gebaseerd op God's standaard voor heiligheid: heeft "iedereen gezondigd en ontbeert de nabijheid van God." (Romeinen 3:23). 

Bovendien is God niet alleen begaan met onze acties, maar ook met de toestand van ons hart In het nieuwe testament refereert Jezus aan de Wet wanneer Hij benadrukt dat haat gelijk staat aan moord en dat lust gelijk staat aan overspel. We hebben dit soort gedachten allemaal. We hebben volgens God's standaard inderdaad allemaal gezondigd.

Onlangs heb ik het concept, voor De Stichting die het Algemeen Belang dient, voor de 3e keer voorgelegd bij een bank. Een bank, geldverstrekker of in ieder geval een instantie die me met een mooie bijdrage zou kunnen helpen, om de wereld een betere plaats te maken. Zodat de wereld werkelijk weer de plaats kan zijn, waar iedereen in liefde geluk en gezondheid mag leven. Er werd zelfs een Wereldprijs aan gekoppeld: "Voor De Wereld Van Morgen". Toen ik een omschrijving moest geven over de categorie: heb ik aangegeven dat dit voor alle hiernavolgende categorieën geldt: Duurzame energie, natuur en milieu; Eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding; Kinderrechten, onderwijs en de strijd tegen kinderarbeid; Veilige en sociale cohesie. 

Want het betreft Het Algemeen Belang, en hoe kun je spreken van Algemeen Belang wanneer je je richt op één categorie, tenzij één daarvan de complete lading dekt. Dat is mijn uitgangspunt. Een Stichting die werkelijk een bijdrage levert aan de balans in de wereld van Nu, de wereld van Morgen en de wereld van de Toekomst. Wanneer we in hokjes blijven denken, vanuit hokjes blijven handelen, zullen we nooit het doel bereiken, wat werkelijk Het Algemeen Belang dient. Zou dit onderdeel zijn van de macht, die door onmacht gevoed, alle touwtjes in handen probeert te houden of zou dit God's wil zijn? God's wil? Nee, zeker niet en daarom kan, wil en mag ik je nu zeggen dat: 

"Gezag stopt daar waar het de mensheid en het "mens-zijn" bedreigt; Gezag stopt daar waar het de aarde en iedereen die en alles wat daarop leeft in serieus gevaar brengt; Gezag stopt daar waar men het leven en alles wat daaraan in liefde verbonden is een halt toeroept. Er is geen enkel mens die over de toekomst kan en mag beslissen! Alleen De Zon kan dit!" 

De koppen van krant van vandaag 5 augustus, tonen dat we na de periode van rouw, die voor velen nog lang niet is gestopt, ook weer verder lijken te gaan met ons leven:
"Strandpret? Rampzomer!; Jazeker, we gaan landen op een komeet; Wonderkind in de knel; Aantal bestuurders met drank op daalt drastisch; Zaal ontruimd voor wedstrijd Israelisch team."

Mijn hoop en vertrouwen blijft, ondanks deze koppen onverminderd aanwezig. De hoop en het vertrouwen, dat ieder mens die weer in contact komt met zijn of haar hart, ervoor zorgt dat het recht zegeviert. Het recht, door recht te doen, heeft alles te maken met respect, met het eren van al het leven, inclusief of beter gezegd, allereerst dat van jouzelf als mens. Dat ieders leven volgens de 10 geboden, de wetten van God waar echt geen enkel mens onderuit komt, hiervoor de maatstaf is, zal ook ieder mens heel snel gaan ervaren. Want voorrechten en uitzonderingen bestaan niet, ongeacht de positie waarin je je als mens bevindt, ongeacht hoeveel geld je als mens ook bezit, hoeveel macht je als mens denkt te hebben, hoeveel bezit je hebt, is daarbij God Dank niet van belang. 

Want de aardse aangemeten status van de persoon in de wereld van nu, speelt echt geen rol, speelt echt geen enkele rol meer. Want ieder mens is namelijk gelijk en wie dit niet wil zien, wie hier niet zijn of haar verantwoordelijkheid voor wil nemen, zal geconfronteerd worden met het onomkeerbare. Want al het leed in de wereld, al het leed, wat dankzij het onverantwoord handelen van iedereen, die iets anders dan de onvoorwaardelijke liefde, de universele liefde en verbinding, boven het leven stelt, mag nu werkelijk recht worden gedaan. En dat echt iedereen zich hier weer bewust van wordt, is zichtbaar. Iedereen, die dit wil zien wel te verstaan. Want de wetten van God, zijn al veel te lang overschreden. De wetten die God uit onvoorwaardelijke liefde voor iedereen die en alles wat leeft, heeft ingesteld, toen Hij Zijn Eniggeboren Zoon gegeven heeft. (Johannes 3:16)

Zijn Zoon Jezus Christus, die door het geven van Zijn leven, alle zonden van de mensheid voor eeuwig en altijd heeft afgekocht, voor ieder die in Hem gelooft. En ja, daardoor zal ook duidelijk worden wie echt gelooft. Wie handelt, leeft en leert vanuit het hart, vanuit de universele taal, die door ieder mens begrepen wordt, de taal die geen grenzen kent. Dit zijn werkelijk God's lessen, de lessen van het ware leven, de lessen van het naar waarheid leven, die Hij ieder mens meegegeven heeft, toen Hij hen de Goddelijke Ziel inblies via de neus.  En wie zich aan deze lessen houdt, zal voor altijd met Hem verbonden zijn en blijven. Zelfs wanneer zij zich schuldig hebben gemaakt aan oneervolle handelingen en oneervol gedrag. 

Want door werkelijk recht te doen, zullen zij vrijgepleit worden. Door werkelijk recht te doen, door te doen wat juist is en hier bewust van te zijn, zullen zij begrijpen. Zullen zij begrijpen en weten, dat alles wat zij hebben gedaan, of ieder van hen persoonlijk deed, verantwoord zou zijn, verantwoord is geweest, op de meest verantwoorde manier is verlopen, zodat dit ook werkelijk verantwoord was. En dat dit juist nu zichtbaar, voelbaar en tastbaar mag zijn en is, is omdat er werkelijk niemand, geen enkel mens, hoe groot hij of zij ook wel denkt te zijn, boven de enige echte wet staat. De natuurwet, die door God persoonlijk is ingesteld. Want God's wetten zijn gebaseerd op Zijn Eeuwigdurende Onvoorwaardelijke Liefde. God maakte de mens uit liefde en vormde de mens naar Zijn evenbeeld. De eigen wil, is wel de meest liefdevolle daad. Liefdevol, omdat Hij erop vertrouwde, dat de eigen wil van ieder mens, gedurende het leven vanuit onvoorwaardelijke liefde, verbonden zou zijn, verbonden zou blijven. 

Verbonden zou blijven, omdat Hij ieder mens Zijn vertrouwen heeft gegeven. Vertrouwen vanuit onvoorwaardelijke en eeuwigdurende liefde. Vertrouwen, dat wij als mens het juiste zouden doen. Het juiste zouden doen, naar eer en geweten zouden handelen. Uit respect en vertrouwen, waardoor ons interne communicatie systeem, de correspondentiebron die vanuit liefde gestuurd wordt, ook werkelijk alleen op die wijze functioneert. Want alleen de wil om goed te doen, correspondeert en communiceert met het hart en zal er daardoor voor zorgen dat de persoon die hiernaar luistert, alleen vanuit liefde handelt. Vanuit onvoorwaardelijk liefde en respect, voor iedereen die en alles wat leeft, omdat het zo is en zo mag zijn. Waardoor we ook werkelijk allemaal zonder oordeel mogen leven. Zonder oordeel mogen zijn.

Omdat het oordeel reeds geveld is, op het moment waarop God ons vanuit Onvoorwaardelijke Liefde, Zijn Zoon Jezus Christus heeft gegeven.  De 10 geboden zijn daar werkelijk het bewijs van. Het bewijs, wat op het hart van ieder mens geschreven staat. Waardoor we ook werkelijk allemaal de kans hebben, om het eeuwig leven te ervaren. Het eeuwig leven, waardoor we onze ziel kunnen vervolmaken en weer één zullen zijn. Weer Heel zullen zijn. Want éénzijn is Heelzijn! 

Nogmaals ieder mens is uniek. Ieder mens maakt keuzes. Ik heb mijn keuzes gemaakt. Heb daardoor mogen ervaren wat juist is en niet juist. Daarvan de gevolgen ondervonden, en deze zeker ook begrepen. Begrepen, doordat ik me er bewust van werd, zodat ik mocht herkennen, erkennen en accepteren. En het meest belangrijke daarvan is, dat ik juist daardoor mocht weten, dat alles wat er gebeurt, uit liefde en vertrouwen plaatsvindt. Uit liefde en vertrouwen is geweest, is en altijd zal zijn. Zal zijn, omdat er geen oordeel is, het oordeel alleen door jezelf en het maken van keuzes geveld wordt. Liefde en vertrouwen zijn de antwoorden op alles wat je als mens kunt, mag en zal doen. 

Besef dat wanneer jij je laat leiden door iets buiten jezelf of door mensen die lijden, door mensen die veroorzaken, je zelfs als kind van God zult blijven lijden. Omdat je er dan voor kiest, om de pijn en het verdriet van alles en iedereen te voelen. Je er dan voor kiest, om dit volledig op jezelf te betrekken. Je ervoor kiest om de vicieuze cirkel in stand te houden. De vicieuze cirkel, die alleen doorbroken kan worden, wanneer jij dit stopt. Stopt doordat jij, er net als alle kinderen van God, bewust voor kiest, om dit te wijzigen. Wijzigen, omdat de pijn die alle nabestaanden, alle erven nu al zoveel jaren hebben gevoeld, niet meer dragelijk is. Niet meer meer te verdragen is. 

De basis voor de ommekeer, en de mogelijkheid om het tij te keren ligt bij jou, bij jou als mens. Wanneer je je van elke negatieve gedachte bevrijdt, stopt ook elk negatief gevoel. Negatieve gevoelens, die de levensenergie, die ieder mens dankzij God heeft, blokkeert! Waardoor je niet alleen jezelf, maar daarbij en daarnaast ook de mensen die van je houden, je naasten, ongelofelijk tekort doet. Houd van jezelf, vergeef jezelf. Denk aan EGOISME. De positieve variant: Elk Gevoel Over IS Mij Eigen. Waarbij IS voor Ik Samen staat. Kenmerkend voor jouw verbinding met de Onvoorwaardelijk Liefdesenergie van GOD, die Universeel is en voor ieder mens bestemd is. Of kies jij ervoor om voor het tegenovergestelde te gaan? Kies jij ervoor om in je leven te lijden i.p.v. jouw leven te leiden. 

Lijden, waardoor jij het middelpunt wordt, bent en blijft van alles wat pijn is. Want Egocentrisch betekent niets meer of minder, dan alles wat er is op jezelf betrekken, alles wat er is willen voelen. Alles wat er is aan pijn, leed en verdriet, jouw pijn, leed en verdriet te maken en in stand te houden. Door eigen keuze, door alles wat we als mens gewaarworden! Uiteindelijk voor jou waarheid wordt, jouw waarheid is en jouw waarheid zal zijn. JOUW harde en gekozen waarheid. Omdat jij er zelf onbewust voor gekozen hebt en er zelfs in het leven wat jij uit vrije wil van God mag leven, bewust nog steeds voor kiest! 

"GEWAARWORDEN: 
A. Met betrekking tot al datgene wat buiten den mensch ligt. Bespeuren, bemerken; inzonderheid met betrekking tot hetgeen men met het gezicht bespeurt. 
B.  Met betrekking tot het innerlijk gevoel. Bewustzijn krijgen van eene inwendige aandoening, hetzij veroorzaakt door indrukken van buiten, hetzij niet als het uitwerksel daarvan gevoeld. 
C.  Met eene omstandigheid als voorwerp, waarin ook de persoon, die als onderwerp genoemd, zelf is betrokken. Gevoelen, ondervinden." http://www.inl.nl/zoekresultaten?q=gewaarworden 

Je voelt niet meer. Je bent het contact met jezelf, jouw interne communicatiesysteem kwijt. Je voelt de verbondenheid alleen nog in Pijn. Pijn, de aanwijzing van jouw lichaam of jouw geest, die ervoor zorgt, dat je als mens NU iets mag veranderen. Pijn, die je als mens voelt, om je  weer bewust te worden, van het feit, dat jij iets mag en kunt veranderen. Wanneer je er als mens voor kiest niet naar je gevoel te luisteren en gehoor te geven aan alles wat de maatschappij of jouw maatschappelijk positie van je verlangt, doe je jezelf tekort. De reden: Je hebt niet naar jezelf geluisterd en daardoor werd of word je geconfronteerd met ziekte, leed, pijn en verdriet. 

Wanneer je ervoor kiest om nog langer niet naar jezelf te luisteren, niet te willen voelen en te blijven denken, houd je al het negatieve, inclusief ziektes, alles wat (je) pijn doet, verdriet oplevert en schaadt tot in lengte van dagen in stand. Dan ben je niet egoïstisch maar egocentrisch bezig. Dan beslissen jij nu de over de toekomst van de komende generatie. ALSJEBLIEFT luister naar je gevoel. Gebruik jouw gevoel om het juiste te doen. 

VERGEEF VERGEEF EN VERGEEF: De echte zuivere waarheid, is het enige wat klopt. De waarheid is wat jouw hart je laat voelen, wat jouw hart je vertelt. De waarheid, is dat wat ieder mens weet. Wanneer je hier weer voor uitkomt, je fouten durft te herkennen, erkennen en accepteren, kun je verder. Natuurlijk mag je daarbij huilen. Huilen helpt en huilen maakt je sterk. Wanneer je oprecht verdriet hebt, dit voortkomt uit een emotie, die jou niet tot slachtoffer maakt, kun je dit uiteindelijk met ieder mens delen. En weet je het nog niet waarom je huilt, ook dan is het goed en mag je huilen. Redenen te over, redenen genoeg, in een wereld waarin zoveel mensen zijn, die het contact met zichzelf en daardoor het contact met de eeuwigdurende onvoorwaardelijk universele liefde kwijt (denken) te zijn. Weet dat dit nooit het geval is, het gevoel daarover wijzigt wanneer jij aan jezelf gaat werken. Wanneer jij ervoor kiest om te willen voelen en weer open staat om heel te zijn. 

En hoeveel emoties je ook nog zult en mag voelen, deze zullen uiteindelijk allemaal dragelijk worden en dragelijk zijn. Wanneer je open staat om deze met respect te tonen. Deze met respect te omschrijven. Met respect uit te spreken. Want emoties worden dragelijk, wanneer je er voor kiest om je er bewust van te zijn, wanneer je er voor kiest om ze te begrijpen, wanneer je ervoor kiest om ze te verwerken, door de meerwaarde ervan (in) te zien. Dit is natuurlijk geheel jouw keuze. Weet dat je wanneer je je met respect kunt uiten, door de juiste wijze van communiceren, je werkelijk overal mee om kunt gaan. Want de kracht van communicatie, zit in het handelen vanuit mededogen, vanuit medeleven, door vergeving. Kunnen handelen vanuit mededogen, medeleven en vergeving is wat ons als mens uniek maakt. Uniek, maar daarbij ook verbonden, verbonden in en verbonden uit liefde. Een mooie eigenschap van de mens, dat waar wij als mens zo goed in zijn, omdat dit het enige is, wat ons uniek maakt, wat ons anders maakt, dan al het andere in de wereld, alle levende organismen. Dat wat ons "het leven" maakt! 

Ik bid voor alle mensen die pijn en verdriet hebben en wens hen liefde, licht en kracht bij de verwerking, door vergeving. Vergeving slaagt door juist te handelen en door het juiste te doen. We hebben allemaal ooit het voorbeeld gekregen: Want God had de wereld zo lief dat hij zijn eniggeboren zoon gegeven heeft. (Johannes 3:16).

Daarbij de woorden van de Dalai Lama, uitgesproken in een filmpje op een eerder blog deze week: "Als je je leven eerlijk leidt, op een oprechte manier, vrijmoedig, transparant, dan krijg je meer zelfvertrouwen. Maar als je je leven op een hypocriete manier leidt, met negatieve gevoelens naar anderen zoals achterdocht en wantrouwen dan kun je geen zelfvertrouwen ontwikkelen." 

Ik kies voor mezelf, daarbij voor iedereen die en alles wat leeft. Ik houd van het leven en daarom wil ik mijn moeder's uitspraken nogmaals heel graag met iedereen delen:


“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dank u Lieve Heer, Dank u Jezus Christus, Dank u, dat ik mezelf ben en mag zijn en mij mag laten leiden door Uw Onvoorwaardelijke Liefde, Uw Enige en Onvoorwaardelijke en Eeuwigdurende Waarheid.  Niet omdat ik het verdiend heb, maar om Jezus wil, AMEN.

Ook deze Native American 10 Commandments, kunnen je erbij helpen
1. The earth is our Mother, care for her ~ De aarde is onze Moeder, zorg goed voor haar;
2. Honor all your relations ~ Eer al je relaties,
3. Open your heart and soul to the Great Spirit ~ Open je hart en ziel voor de Almachtige;
4. All life is sacred; treat all beings with respect ~ Alles wat leeft is heilig; behandel deze met respect;
5. Take from the Earth what is needed and nothing more ~ Neem alleen van de aarde wat nodig is en niet meer dan dat;
6. Do what needs to be done for the good of all ~ Doe wat nodig is in het belang van iedereen die en alles wat leeft;
7. Give constant thanks to the Great Spirit for each new day ~ Toon dagelijks u dankbaarheid, voor elke nieuwe dag en spreek dit uit naar de Almachtige;
8. Speak the truth; but only of the good in others ~ Spreek de waarheid; maar alleen over het goede in de ander;
9. Follow the rhythms of nature; rise and retire with the sun ~ Volg het ritme van de natuur; waak en slaap met het op en ondergaan van de zon;
10. Enjoy life's journey, but leave no tracks ~ Geniet van de levensreis, maar laat geen sporen na. 

En natuurlijk mijn luisterboek: http://youtu.be/NwwuvZEltjk Je kunt het ook nalezen onder de volgende link: http://dehofvanhetheden.nl/pdf/levenlerenherinnerenweten.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten