maandag 24 maart 2014

Wanneer iedereen weer vanuit zichzelf gaat leven, ieder ander accepteert, dan is de vrede snel getekend en zal de wereld weer heel en gezond zijn!

Het 83ste blog op 24 maart, een stralende dag, waarop de Zon er alles aan doet om ieder mens een goed gevoel te bezorgen. En de dag waarop de "wereldtop" ons kleine kikkerlandje bezoekt. Dit i.v.m. met de bespreking van de vertegenwoordigers van de Verenigde Naties inzake de Nucleaire Veiligheid. De website waar dit op na te lezen is: https://nucleairnederland.nl/actueel/nucleaire-wereldtop-nederland 

Ja de Nucleaire top verzamelt zich in Nederland. Maar ook vandaag, 24 maart is er weer een ander thema gekoppeld aan deze dag. Vandaag is het WereldTB dag. Een dag die door de World Health Organisation (WHO) in het leven is geroepen, in de strijd tegen Tuberculose en zoals aangegeven, "ondersteund wordt door de Koninklijke Nederlandse Centrale Vereniging voor bestrijding der Tuberculose, het KNCV Tuberculosefonds". TBC of TB een zeer ernstige ziekte die in het verleden de 'vliegende tering' of ook wel 'pleur(it)es' werd genoemd. De bacterie die deze ziekte veroorzaakt werd op 24 maart 1882 ontdekt door Robert Koch. In 1905 heeft hij hiervoor de Nobelprijs voor de Geneeskunde ontvangen. Alle themadagen zijn terug te vinden op 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_(inter)nationale_themadagen_en_-weken  En ik kan niet ontkennen, dat ik alvast gekeken heb, naar een dag waar ik met vertrouwen naar uitkijk. Een dag waarop ieder mens weer gezond zal, kan en mag zijn. Ik ga ervoor! 

En hoe kunnen we dit realiseren of specifieker nog: Hoe kun jij dit realiseren? Jawel, door onszelf te zijn. Voor jou, door jezelf te zijn. Door weer te gaan leven zoals je bent, zoals je hoort te zijn. Doordat jij jezelf accepteert, je van jezelf houdt en om jezelf geeft, met alles wat erbij hoort. Jezelf accepteert, als mens, een persoon die dingen goed doet, zo nu en dan ook fouten maakt, deze eerlijk toe durft te geven en bereid is om dat te doen wat ervoor zorgt dat je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Omdat dit de enige manier is, waarop je jezelf kunt zijn. Maar is dit nog wel mogelijk, in een wereld, waarin zoveel gebeurt, wat mensen in verwarring brengt? Is dit nog wel mogelijk, in een wereld, waarin het waarschuwen voor alles wat slecht is, het aanprijzen van wat goed zou moeten zijn en het dag in dag uit melden van misstanden en of mooie uitdagingen en te gekke initiatieven, meer regelmaat dan uitzondering is? Meer regelmaat, omdat we er iedere dag mee geconfronteerd of zal ik zeggen 'geprogrammeerd' worden? 

Ja, iedere dag opnieuw. Want het zijn niet de bedreigingen en het werkelijk leed wat ervoor zorgt dat we ziek worden. Het is de gedachte aan het ziek worden en alles wat we kennen van eerdere verhalen, beelden en ervaringen die ons zo beangstigen, waardoor vrees het grootste reclamemiddel is geworden voor de economie. Vrees, dat ons iets overkomt, zorgt ervoor, dat we ook echt ziek worden. Vrees, dat jou iets overkomt, zorgt ervoor, dat je ook echt ziek wordtVrees zorgt er ook voor, dat we ziek zijn. Vrees dat we alleen zijn en niemand van ons houdt, zorgt ervoor dat we zo graag samen willen zijn. Zo graag iemand willen hebben, om ons leven mee te willen delen. Zo graag iets willen hebben, om ons leven compleet te maken. Vrees om "zonder" te zijn. Maar wanneer je jezelf bent, dan ben je altijd met. Je bent namelijk altijd een kind van God. Je bent altijd verbonden, uit onvoorwaardelijke liefde. 

Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor iedereen die en alles wat leeft. Onvoorwaardelijke liefde verbindt, heelt en geneest. Iets wat geen enkel medicijn, geen enkele operatie of wat maar ook tot stand kan brengen. Gods liefde en de liefde van Zijn Zoon Jezus zijn zo groot, dat er geen banksaldo zo groot is dat dit tegen kan houden. Geen mens zo groot is dat hij dit kan stoppen. Er eigenlijk niets is wat dit kan tegenhouden. Wanneer je dit weet, en het ook weer zo gaat voelen, dan besef je dat zelfs wanneer alles je afgenomen wordt, je nog steeds jezelf bent. Of wil jij erop wachten tot dit gebeurt? Aan jou de keuze. 

Ik ben heel blij te weten dat het zo is. Omdat ik het mijn hele leven al zo heb gevoeld. Ik altijd met iedereen die en alles wat leeft verbonden ben geweest. Hoe, doordat ik altijd mezelf ben geweest. Wanneer jij hier ook weer voor kiest, wil ik jou helpen. Hoe, door jou te leren om gewoon en simpelweg jezelf te zijn en daardoor dit meteen ook toe te staan van ieder ander. Wanneer je dit weer kunt en je bent bereid hieraan te werken is niets meer onmogelijk, wordt alles weer mogelijk. Zal alles je aangereikt worden, zelfs wanneer je dit zelf nog niet eens beseft. Door weer met 100% aandacht, te gaan leven. Jezelf te zijn.

En ik blijf deze laatste alinea's voorlopig nog een aantal keer herhalen:

"Wanneer we weer vanuit ons hart en vertrouwen gaan leven, is het onmogelijke ineens weer mogelijk. Kunnen we meer dan wie of wat maar ook, omdat het ons gegeven is. Een eigen wil, met daarbij de 10 geboden, die bij ieder van ons in het hart geschreven staan. Leven volgens de regels van de natuur, met dat wat God ons gegeven heeft en waar iedereen gebruik van kan en mag maken, omdat het goed was en nog steeds goed is. We weten alles, de kennis zit in ons allen, mits we ons open stellen voor dat wat goed voor iedereen die en alles wat leeft is. Wanneer we dit beseffen, kunnen we verder, zal de waarheid niet langer iets zijn waar naar gezocht moet worden. Zal de wetenschap, het weten zijn. 

Het opzetten van de Stichting Durf te helpen ~ Dare to help, is nu werkelijk nodig. Alle publiciteit is welkom! Daarnaast, zal iedereen die hieraan doneert en zich hierbij aansluit, zichtbaar zijn. Dit is o.a. een voorwaarde om samen met Durf te helpen ~ Dare to help samen te werken. Het gaat daarbij niet om mij, of jou, of één persoon in het bijzonder, het betreft het algemeen belang, dat wat nodig is, om de wereld weer een plaats voor iedereen die en alles wat leeft te kunnen laten zijn. Een wereld, die gebaseerd is, op wederzijds begrip, respect en acceptatie. Een wereld, waarin iedereen weer zichzelf is, kan en mag zijn. Een wereld waarin iedereen weer verantwoordelijk is en ook verantwoordelijkheid neemt. Een wereld waarin de waarheid spreken, hiernaar handelen, door open en eerlijk te zijn van het allergrootste belang is." 

En ook de uitspraken die ik eerder deed horen daarbij, met een toevoeging. 
Mijn motto daarbij is:


* Je kunt nooit iets van iemand verwachten, tenzij je het aan hen vraagt en zelfs dan nog niet eens.
* Leef vanuit je hart en doe dat wat mogelijk is.
(Wanneer je niets van mensen verwacht, zul je minder vaak teleurgesteld worden en betrek je niet alles wat er gebeurt op jezelf. Verantwoordelijkheid nemen en hiernaar handelen hoort bij het vanuit je hart leven.) 

De uitspraak van Mahatma Ghandi: "Be the change you want to see in the world", sluit daar naadloos bij aan. 

Durf jij jezelf te helpen? Wil jij weer Volmaakt Gelukkig Jezelf Zijn, Heelzijn?
Je mag reageren of mij een mailtje sturen. 

Zie ook de nieuwe flyer op: http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/flyer.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten